2017. szeptember 23., szombat

Fahéjas körtés piskóta

Második süti kicsit ilyen mindent bele verzió, de pont ettől finom nagyon, nekem bejött. Van benne minden ami jól eltelíthet :)

Hozzávalók:
  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg étcsoki
  • 4 db. körte
  • 4 db. tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 csomag sütőpor és vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
A körtéket meghámozzuk, négybe vágjuk és kiszedjük a magházát. 3 darabot kis kockákra vágunk a negyedikből pedig hosszú csíkokat csinálunk. A kockázott körtére szórunk egy kávéskanál fahéjat és jól átforgatjuk benne. A tojásokat tálba ütjük (az egyik tojás dupla volt :) ), kikeverjük cukorral és a vaníliás cukorral, végül a joghurtot és az olajat is hozzáadjuk, alaposan átkeverjük. A lisztet, a sütőport és az apró kockákra vágott csokit keverjük jól össze majd forgassuk a masszába és dolgozzuk csomómentesre. A végén beleforgatjuk az apróra vágott körtét is és alaposan átdolgozzuk. Egy kivajazott-lisztezett tepsibe tesszük a masszát szépen elegyengetjük a sarkait is, majd a tetejére ráfektetjük az utolsó körte csíkjait. Előmelegített sütőben 160 fokon 35-40 percig sütjük, mígnem szép aranybarna nem lesz. Kihűtve porcukorral megszórva tálaljuk.



Értékelésem: 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése