Imádom a leveseket és ilyet ettem nemrég Zircen, gondoltam elkészítem magam is. Finom leves, ajánlom mindenkinek.
Hozzávalók:
- 40 dkg kockázott sertéshús
- 20 dkg gomba
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 15 dkg hagyma
- 10 dkg kolbász
- 3 dl tejfől
- 2 evőkanál liszt
- 1 darab paradicsom
- fűszerpaprika, kapor, só, bors, zsiradék
Felkockázzuk a hagymát, a zöldségeket. Zsiradékon feltesszük a hagymát pirulni, ha szereted spécizni húsos szalonnát is zsírjára olvasztasz előtte. Beletesszük a hús majd fehéredésig pirítjuk, és pörkölt alapot készítünk pirospaprika hozzáadásával. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk majd félkészre főzzük a húst benne, ekkor beledobjuk a zöldségeket, gombát, a paradicsomot. Készre főzzük hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt (ezt ki lehet hagyni) és a végén lisztből és tejfölből habarást készítünk majd hozzáadjuk a kaport és kis lángon egyet rottyantunk rajta. Aki szereti sok tejföllel a kész levesbe még lehet tenni.
Értékelésem: 9/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése