Nemrég az interneten akadt meg a szemem eme grill kaján, és azonnali késztetést éreztem, hogy megcsináljam. Olyan finom lett mint a neve :D
Hozzávalók:
- 2-3 fej minél nagyobb vöröshagyma
- 2-3 csomag bacon szalonna
- fűszersó vagy grillszósz vagy csípős csili szósz
- mártás vagy valamilyen zöldséges majonézes saláta
A megpucolt hagymát ujjnyi vastag karikákra vágjuk és 2 rétegben meghagyjuk egyben. A maradékot további felhasználásra akár fagyasztóba is lehet tenni. Megfűszerezzük ízlés szerint, én Kotányi csirkefűszersót használtam, de lehet akár natúran is hagyni. Körbetekered a hagymákat bacon szalonnával, jó alaposan, majd valahogy rögzíted, én ehhez fogpiszkálót használtam, de javasolt valami vékony fém tűt használni, az nem gyullad ki a grillen. :) Ropogósra pirítjuk a grillen és jóízűen elfogyasztjuk, különböző mártásokkal és finom házi savanyúsággal. Fokhagymás majonézes répát és céklát tálaltam hozzá.
Értékelésem: 10/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése