A nagy nyári meleg kicsit lelohasztotta a főzési vágyam, de most, hogy jobb lett az idő előrukkoltam valami ízletes de mégis egyszerű étellel. Még nem csináltunk ilyet, de ez is bejött :)
Hozzávalók:
- 60 dkg darált marhahús (lehet sertés is)
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg gomba
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál darált-sózott erős paprika
- zsiradék, só, bors, pirospaprika, olaj
- 1 dl tejföl és 2 evőkanál liszt a habaráshoz
- 40 dkg csuszatészta
A darált húst alaposan összekeverjük a sóval, borssal, zúzott fokhagymával és a darált-sózott erős paprikával. Vizes kézzel 8 egyforma gombócot gyúrunk belőle. A vöröshagymát forró zsiradékon megpirítjuk majd lehúzva a tűzről fűszerpaprikával megszórjuk. Hozzáadjuk a darabolt gombát, egy kevés vízzel, egyet forralunk rajta, majd beletesszük a húsgombócokat és felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje a gombócokat. Én szoktam beletenni ilyen ételekhez egy leveskockát is ízesítés gyanánt.
Közepes tűzőn megpároljuk az egészet, néha a gombócokat forgatva. Sóval, borssal ízesítjük, majd a húsgombócokat kiemeljük a szaftból amit tejfölből, lisztből kevés hideg vízzel készített habarással besűrítünk. A körethez csuszatésztát helyezünk a tányérra rátesszük a gombócokat majd meglocsoljuk a gombás szafttal.
Értékelésem: 8/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése