Ma erre esett a választás, és mivel imádom a sült paprikát, kíváncsi voltam milyen egy étel annak a felhasználásával. Hát nem csalódtam.
Hozzávalók:
- 4-6 szelet karaj, vagy borda ~80 dkg
- 50 dkg csiperkegomba
- 20-25 dkg sült paprika
- 3 db vöröshagyma
- 3 evőkanál kechup
- 1 teáskanál oregánó
- ~ 1kg burgonya
- pár csepp csípős szósz (én a Sriracha szószt imádom)
- só, bors, zsiradék
Meghámozzuk a hagymát, felkarikázzuk és zsiradékon megpároljuk, majd kivesszük és félretesszük. A helyére öntjük a feldarabolt és megtisztított gombát és aranybarnára pirítjuk, sózzuk és borsozzuk. A paprikát mixerben pürésítjük ( a levéből is mehet egy kevés bele), majd hozzákeverjük a ketchupot és a vizet. Hozzáöntjük a gombához, belekeverjük a hagymát és az oregánót, kevergetve rövid ideig főzzük, sóval, borssal, a végén pedig a csípős szósszal ízesítjük. A krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk majd egy kizsírozott tűzálló tálba halmozzuk, ráfektetjük a sózott-borsózott hússzeleteket majd 180 fokos sütőben addig sütjük, míg az összes alapanyag meg nem puhul. Eleinte én alufóliával letakarom, hogy a krumpli és a hús is hamarabb megpárolódjon. Amikor szépen megpirult ráöntjük a mártást és még 10 percig együtt sütjük.
Értékelésem: 10/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése