2017. június 17., szombat

Sertés pikáns gombás mártással és burgonyával

Ma erre esett a választás, és mivel imádom a sült paprikát, kíváncsi voltam milyen egy étel annak a felhasználásával. Hát nem csalódtam.

Hozzávalók:
  • 4-6 szelet karaj, vagy borda ~80 dkg
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 20-25 dkg sült paprika
  • 3 db vöröshagyma
  • 3 evőkanál kechup
  • 1 teáskanál oregánó
  • ~ 1kg burgonya
  • pár csepp csípős szósz (én a  Sriracha szószt imádom)
  • só, bors, zsiradék
Meghámozzuk a hagymát, felkarikázzuk és  zsiradékon megpároljuk, majd kivesszük és félretesszük. A helyére öntjük a feldarabolt és megtisztított gombát és aranybarnára pirítjuk, sózzuk és borsozzuk. A paprikát mixerben pürésítjük ( a levéből is mehet egy kevés bele), majd hozzákeverjük a ketchupot és a vizet. Hozzáöntjük a gombához, belekeverjük a hagymát és az oregánót, kevergetve rövid ideig főzzük, sóval, borssal, a végén pedig a csípős szósszal ízesítjük. A krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk majd egy kizsírozott tűzálló tálba halmozzuk, ráfektetjük a sózott-borsózott hússzeleteket majd 180 fokos sütőben addig sütjük, míg az összes alapanyag meg nem puhul. Eleinte én alufóliával letakarom, hogy a krumpli és a hús is hamarabb megpárolódjon. Amikor szépen megpirult ráöntjük a mártást és még 10 percig együtt sütjük.



Értékelésem: 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése