2017. április 23., vasárnap

Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok

Kerestünk valami csirkéset, ezt találtuk és mivel minden hozzávalóját szeretjük megcsináltam. Fincsi lett nagyon, egyszerű elkészíteni és jó kiadós.

Hozzávalók:
  • 6-8 darab csirkecomb (alsó-felső)
  • ~350 g tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 lapos evőkanál ételízesítő
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 20 dkg reszelt sajt
  • bors, zsiradék vagy vaj 
Megtisztítjuk a csirkecombokat, ha egyben vannak elfelezzük őket, alsó és felső részekre(könnyebb kezelni). Összekeverjük a mustárt, a tejfölt az ételízesítőt, a zúzott fokhagymát és a borsot az olajjal. A combokat zsiradékban kicsit megforgatjuk majd belekeverjük a szószba. a húst szorosan egymás mellé egy tepsibe helyezzük majd 40-60 percre forró (220 fok) sütőbe helyezzük alufóliával letakarva. Amikor kész levesszük a fóliát és a reszelt sajtot rászórjuk majd addig sütjük fólia nélkül míg szépen rápirul. Rizzsel tálaljuk.



Értékelésem: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése